Lära av historien

"Ämnet är historia och handlar om första världskriget och mellankrigstiden.

"Det här arbetsområdet handlar till stor del om orsakerna till och följderna av första världskriget och den ekonomiska depressionen på 1930-talet.

Är det ett onödigt arbetsområde eller kan vi lära av historien?

Utgå från ett av arbetsområdena ovan (orsaker och följder av första världskriget eller orsaker till och förljder av den ekonomiska depressionen). Diskutera skriftligt om det finns några paralleller med tiden vi lever i nu, i världen eller Europa. Ge exempel på hur du menar och tänker (så visar att du har en omvärldsuppfattning). Reflektera också över eventuella konsekvenser förstås.

(Max två sidor handskrivet eller en sida datorskrivet strl 10-12, Times New Roman)."

Har du några idéer på vad jag kan skriva för att få det så sammanfattat som möjligt. Det känns som att man antingen inte fattar, eller så blir det för mycket."

Jag skulle nog inrikta mig mot några mindre orsaker och konsekvenser och gå in djupare på dem. På så sätt känns det inte ytligt och ihop-slängt men samtidigt som att du har koll på historien. Skriv ytligt om de mindre viktiga, enligt dig, sakerna. Välj det ämne du tycker känns roligast så det känns spännande att söka fakta. Hoppas du har fått någon hjälp. Någon läsare kanske sitter på intressant fakta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0