Referat på engelska

"Jag ska skriva som ett referat av en artikel på engelskan och sedan berätta muntligt om artikeln i fem minuter. Har försökt hitta en bra artikel men är så himla svårt, vill ha något som faktiskt är intressant som har hänt nyligen. Har du någon tips på någon artikel?

Sen hur tycker du att jag ska försöka skriva ihop det? Något bra tips?

Jag blir också väldigt nervös när jag ska prata inför folk och så, vad tycker du att jag ska tänka på?"

Får du använda dig av http://perezhilton.com/ tror du? Annars länkar han ofta till artiklar på nätet där du hittar spännande fakta, om du nu gillar kändisskvaller. I övrigt finns det ju massvis med internettidningar men de ser fruktansvärt tråkiga ut om jag får säga det själv. Några exempel, http://www.nytimes.com/http://www.washingtonpost.com/http://www.usatoday.com/http://www.usanewspapers.com/

När det gäller hur du ska skriva är det svårt att veta vad din lärare tycker. Rent allmänt är väl att ta med några citat ur artikeln och argumentera för och emot olika saker i artikeln. Lärare brukar gilla att man ordbajsar så försök att vända och vrida på allt.

När du ska prata inför folk är det skönt om man vet vad man ska säga. På vägen till och från skolan kan du kanske träna på det du ska säga. Då kommer du upptäcka när du stakar dig, när du glömmer och så vidare. Träna mycket alltså. När du ska redovisa är det svårt att ha ett papper att läsa från, man tappar lätt bort sig och då blir man nervös. Försök istället göra punkter eller allra helst en mindmap. Med hjälp av en mindmap är det lätt att få en överblick och du har lätt för att se var i texten du befinner dig eftersom det mer är en bild än en text.

Exempel på mindmap.
Mindmap

Kommentarer
Postat av: Sara

Sv: Tack så jättemycket! Ja jag vet ju att det behövs men man hoppas ju verkligen att någon nappar! Akta så du inte blir utnyttjad här det finns så många snakes :) Kram på dig! Du gör bra!

2010-10-10 @ 21:46:30
URL: http://helfestligt.blogg.se/
Postat av: Sannalitens

Svar: Okej! :) Vad har du gjort idag då? :)

2010-10-10 @ 22:12:04
URL: http://sannalitens.blogg.se/
Postat av: Linn

hej jag har en fråga, skulle du kunna förklara om obestämda pronomen i eneglska? har prov på tisdag och fattar0..

2010-10-10 @ 22:25:37
URL: http://lynnstyle.devote.se
Postat av: Linda!

Härlig blogg - cool idé, och den hjälper säkert många! Eftersom du själv skriver att man får ställa frågor oavsett nivå, så tänkte jag ställa en fråga.. även fast den inte handlar om just matte eller engelska. Jag tänkte mer höra om du har några tips på hur man skriver en synopsis? (främst när det gäller att exempelvis skriva en bok eller liknande, filmmanus och så kan du hoppa över) Några konkreta tips vore kanon! Hoppas det inte blir för svårt. Har nämligen själv fastnat totalt!

2010-10-10 @ 22:29:35
Postat av: Alexandra

Okej, men hur kommer du ihåg mitt namn?. Hur gammal är du?, och kön? :)

2010-10-10 @ 23:35:12
URL: http://iceflower.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0