Turkiet i EU?

"Jag undrar, om Turkiet skulle vara med i EU:

Skulle landet ha någon nytta av EU-medlemskapet? Skulle landet missgynnas av Eu-medlemskapet? Skulle landet ha någon speciell position inom EU? Vilka EU-frågor skulle vara de viktigaste för Turkiet?"

"”Dess [Turkiets] huvudstad ligger inte i Europa; 95 procent av dess befolkning lever utanför Europa; det är inte ett europeiskt land.” I den utförliga intervjun, som publicerades i Le Monde, slog Giscard d’Estaing också fast att ett turkiskt EU-medlemskap endast skulle kunna förverkligas till priset av ”Europas undergång”."

Källa: http://www.nejtilleu.se/kef/kef94/turkiet.htm

Här har du massa information om Turkiet i EU. Dock från 2005.

"Turkiet måste erkänna Cypern för att bli medlem i EU. Det har inneburit problem under förhandlingarna och EU uppmanar Turkiet till att bidra till en lösning av Cypernfrågan."

Källa: http://www.eu-upplysningen.se/Medlemskap-och-historik/Om-medlemslanderna/Att-bli-medlem-i-EU/Kandidatlandet-Turkiet/

Kommentarer
Postat av: lucke

Tjenare, hänt idag då? :P

2010-10-13 @ 20:40:07
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej!

vi ska skriva en presentation om oss själva på spanska. har skrivit nästan en hel A4 men vi var tvungna att skriva mer, vad kan man ha med i en presentation? förutom typ vad man heter, var man bor, lite om ens familj, framtidsdrömmar och vad man tycker om att göra på fritiden? kommer verkligen inte på något mer..

2010-10-14 @ 14:53:54
Postat av: J A N I N A

TACK FÖR HJÄLPEN :)

2010-10-14 @ 15:17:44
URL: http://yae.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej vad är ett departement? Såg att du hade svarat på den frågan tidigare men vad gör dom? :D

2010-10-14 @ 17:47:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0