NGOs i Kongo

Här nere finns uppgiften som ska lösas. Finns det någon som vet mycket om NGOs i Kongo och vill hjälpa till? Personligen mailar jag med personen som behöver hjälp så min hjälp får ni inte ta del av.

"Kongo idag är präglat av komplexa skeenden – vad som är samhällskunskap och vad som är historia går inte att hålla isär. Detta är absolut inte unikt för Kongo, men som situationen är idag kan det vara extra påtagligt.

Samhälls- och historiemässiga begrepp som kolonialism och imperialism är viktiga i sammanhanget – likaså att göra och upptäcka historiska politiska, sociala och ekonomiska kopplingar i dagens situation.

Denna uppgift examineras på två sätt. Dels genom en konferens och dels genom ett paper. Er uppgift är at företräda ett intresse som ni tilldelas av oss. Ni ska därför skriva och tala vinklat – tänk "källkritik" och gör tvärtom! Ni ska alltså inte ljuga, men givetvis subjektivt tolka det material ni tar del av till er fördel.

Ni kommer få en inblick i situationen i Kongo på lektionstid, men ni kommer behöva studera den ytterligare i er grupp – både utifrån det intresse/den roll ni tilldelats och utifrån andras roller. Ni behöver förståelse situationen i landet, argument för er sak

Syftet med paperet
Redogöra för er grupps ståndpunkt, er syn på situationen och vad som kan göras för att förbättra den (tänk analysmodellen!). Ni tar sedan del av de andra gruppernas paper så att ni är extra förberedda för konferensen.

Syftet med konferensen
Ni – företrädare för regeringen; oppositionen; FN; internationella företag; NGO:s – har kallats samman för att ge era respektive bilder av situationen i landet och komma fram till en lösning, en väg framåt"

Kommentarer
Postat av: aye

Tjohejsan^^

Delta gärna i dagens-blogg-tävling i min blogg =)

Allt du behöver säga är att du är med<3

Ha en fortsatt underbar dag<3

2010-09-24 @ 22:10:07
URL: http://ayeland.devote.se
Postat av: smyckestokig

säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )http://smyckestokig.blogg.se/

2010-09-24 @ 22:51:50
URL: http://smyckestokig.blogg.se/
Postat av: LOWI

hej!

kika gärna in på min blogg,kommentera mycket,följ & sprid!

var gärna med på helgensblog

ha en bra helg , puss från lowi ;*

2010-09-25 @ 00:51:31
URL: http://gnugge.blogg.se/
Postat av: julia

hejsan, du missar väl inte att anmäla dig till tävlingen i samarbete med simplesmile ?

som vinnare får du ett paket med tandblekning värde 395:- men även en superhet produkt som ännu inte lanserats på marknaden,, intresserad ? kika in på direktlänken här; http://magnific.se/2010/september/utkast-sept-15-2010.html#commentjulia

www.magnific.se

2010-09-25 @ 10:33:50
URL: http://magnific.se/
Postat av: anonym

hej, jag behöver inte hjälp med läxor eller något, men vad för sorts matte kommer när man börjar 9:an?

2010-09-25 @ 12:17:29
URL: http://tvfriends.soclog.se
Postat av: Mimoza

jag behöver hjälp med att förklara korståg? Kan ni hjälpa mig

2010-09-25 @ 14:19:26
Postat av: rebecca

Vilken härlig blogg. Alltid kul med folk som vill hjälpa till..! :)

2010-09-25 @ 15:38:58
URL: http://rebeccafornstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0