Pluggtips till matteprov

"Hej, jag har ett matte-prov nu i veckan och undrar om ni har något tips på hur man ska plugga till det? Man har ju bara suttit och gjort massa tal på lektionerna, hur ska man liksom repetera det på ett bra sätt så man får med allt?"


Jag tycker du ska börja med att fundera på vilka delar av provet du kan och vilka du inte kan. De du redan kan kan du lägga åt sidan för stunden och bara repetera någon dag innan provet. Se till att du förstår hur det fungerar så att du inte bara löser talen per automatik, då kan det bli svårt om det kommer ett svårare tal.

När det gäller det du inte kan kan du börja med att fråga någon duktig om hjälp så att du förstår allt. Var inte rädd för att fråga, det är ju trots allt DITT resultat det rör sig om, ingen annans. Förstår du allt så grattis! Dela upp i mindre delar och koncentrera dig på en viss del i taget. Planeringen är viktig! Se även till att du har tid att repetera, genom repetition lär man sig allra bäst!

För att få högsta betyg ska man ofta reflektera ännu djupare på den svårare delen av provet (beror naturligtvis på vilken nivå man ligger på). I så fall är det bara att analysera allt som kommer i din väg, sådant gillar lärarna!

När man sitter med provet i sin hand kan man lätt få hjärnsläpp. Hoppa över de frågorna och gå direkt på nästa. Lägg ingen tid på att sitta och fundera över de "lätta" frågorna i början. När du sedan gjort klart det mesta av provet kan du gå tillbaka och lösa de luriga uppgifterna, oftast går det jätteenkelt då. Har du tid kan du gärna ta en liten paus och fika efter du gjort provet. Tänk på något annat. Sen kollar du igenom provet igen och ser så du inte gjort några klumpiga fel, det är lätt hänt.

Sist men inte minst vill jag bara säga åt er att skriva tydligt och ordentligt. En vän till mig fick ig på en hel kurs på grund av att läraren trodde ett gångertecken var ett plustecken, inte så kul. Ett enda litet fel kan förstöra så mycket. Lycka till!

Kommentarer
Postat av: abby

bra idé att skapa en blogg som hjälper folk med läxorna! tummen upp!

2010-09-26 @ 10:22:49
Postat av: Carro

Tack så mkt för tipsen!

2010-09-26 @ 11:05:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0